MotorDiagnosztika

A mai járművek olyan motorellenőrző rendszerekkel vannak ellátva melyek a jármű működése során folyamatosan figyelemmel kísérik a velük kapcsolatban lévő szerkezeti egységeket.

Minden ilyen rendszerben gyártott gépkocsinak rendelkeznie kell a motor nem tökéletes üzemét jelző, műszerfalra szerelt lámpával. (check engine)

A motor folyamatos ellenőrzése mellett a rendszer egyéb részegységek felügyeletét is elláthatja, mint például légzsák, ABS, ASR, automata váltó, klíma stb. Ezek esetleges hibáira rendszerint külön kontroll lámpa hívja fel a figyelmet..

Szervizünk a GUTMANN MEGA M.A.C.S. motordiagnosztikai műszerrel dolgozik, amely alkalmas szerviznullázásra, hibakód kiolvasásra és hibakód törlésre, alapbeállításra, légzsáknullázásra, az ABS és ASR rendszerek hibáinak felderítésére, a valós km adat lekérdezésére*.

Diagnosztikai műszerünk alkalmas a menet közben jelentkező rejtett hibák feltárására is, valamint az OBD és EOBD rendszerrel ellátott autók vizsgálatára.

A hibakódok kiolvasása után, a GUTTMAN adatbázisból lekérdezzük a hiba okát, és a rendszer által megadott technológia alapján kijavítjuk és a hibatároló adatait töröljük.

*A valós Km adatok lekérdezése csak VW, Audi, SEAT, Skoda, Ford gépkocsiknál, és azon belül is EDC15 motorvezérlővel szerelt TDI-SDI-PD TDI modelleknél lehetséges! (kb. 98-as évjárattól)